Ons aanbod uitgelicht: "handig leren voor middelbare scholieren"

Wat houdt de training in?

Tijdens deze training leren scholieren hoe zij het beste kunnen leren. Ze krijgen meer inzicht in hun eigen leerstijl, wat leervoorwaarden zijn en hoe ze deze optimaal kunnen beïnvloeden. Er komen verschillende leerstrategieën aan bod op het gebied van concentreren, onthouden, plannen, en prioriteiten stellen. Verder leren de deelnemers beter om te gaan met stress, afleiding, de omgeving en andere mogelijke problemen. De opzet van de training is flexibel zodat de deelnemers de zwaartepunten kunnen bepalen.

Leren hoe je het beste kunt leren, meer inzicht in leerstijl en wat leervoorwaarden zijn

Doel van de training

Uiteindelijk is het doel dat elke deelnemer voor zichzelf weet hoe hij of zij optimaal leert.

Voor wie is de training?

De training is ideaal voor leerlingen in de brugklas of de tweede klas, maar kan ook gegeven worden aan leerlingen in hogere klassen. De training is bedoeld voor leerlingen die hun leervaardigheden willen verbeteren.

Praktische aspecten

De training bestaat uit 8 wekelijkse plenaire sessies van 60-70 minuten in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers. Per 3 deelnemers is er één trainer. Hiernaast is er een individueel start- en eindgesprek samen met de ouder(s). De training wordt gegeven op ons kantoor in Haarlem, maar kan ook op locatie plaatsvinden indien daar de ruimte voor kan worden gecreëerd. De complete training kost EUR 450,-. Dit is inclusief werkboek, eind- en startgesprek, exclusief eventuele reiskosten.

 

De training kan ook individueel gegeven worden. De kosten bedragen dan EUR 75,- per sessie van 50 minuten.