Fibbe biedt hulp binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Je kunt je bij ons aanmelden als je een verwijzing hebt voor specialistische jeugdhulp. Dit kan via je huisarts, jeugdarts of medisch specialist of afhankelijk van de gemeente waar je woont via een Centrum voor Jeugd en Gezin, een Meer-team, Ouder- en Kindteam.

Vestiging Amsterdam: Alle aanmeldingen vanuit de gemeente Amsterdam en Weesp lopen via de website van Stichting JA!
Voor de overige gemeentes kunt u ons aanmeldformulier gebruiken. De wachttijd is 2 tot 3 maanden.

Vestiging Zaandam: De wachttijd is 3 tot 4 maanden.

Vestiging Haarlem: De wachttijd voor kinderen woonachtig in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Velsen en Zandvoort is ongeveer 6 maanden. De wachttijd voor kinderen woonachtig in Haarlemmermeer is ongeveer 2-3 maanden. We hebben een aanmeldstop voor regio Rijnland. We kunnen in Haarlem alleen aanmeldingen aannemen uit bovenstaande gemeenten.

PERSOONLIJKE KENNISMAKING EN INTAKE

Als we je aanmelding hebben ontvangen, bespreken we met het aanmeldteam of we de juiste hulp kunnen bieden. Als dat zo is, plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek. Bij de intake maak je eerst kennis met de behandelaar. We vinden het belangrijk dat het klikt. Als we besluiten samen verder te gaan, maken we een inschatting van de vervolgstappen.

ONDERZOEK EN BEHANDELING

Bij Fibbe starten we altijd met een algemene beeldvorming. De behandelaar bespreekt welke diagnostiek, behandeling en begeleiding we kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van angsten, sociale problemen, ontwikkelingsproblemen of stoornissen (zoals ADHD en autisme of stemmingsproblematiek). We bespreken samen welke onderzoeken er eventueel nodig zijn. Ook geven we vaak vragenlijsten mee om in te vullen.
Na dit traject bespreken we de uitkomsten met elkaar in een adviesgesprek. We bekijken samen welke behandelmogelijkheden er zijn en welke het beste passen. Behandeling vanuit Fibbe vindt vaak op één van onze vestigingen plaats maar soms ook op school of thuis. Bijvoorbeeld bij het aanleren van leerstrategieën of opvoedondersteuning.

FIBBE IS PARTNER VAN

logo JA

logo KOLOM

logo combi kracht