Fibbe biedt hulp binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Je kunt je bij ons aanmelden als je een verwijzing hebt voor specialistische jeugdhulp. Dit kan via je huisarts, jeugdarts of medisch specialist of afhankelijk van de gemeente waar je woont via een Centrum voor Jeugd en Gezin, een Meer-team, Ouder- en Kindteam.

Vestiging Amsterdam: Als je in de gemeente Amsterdam woont, verwijzen we je naar de website van Stichting JA! waar je jouw voorkeur voor de behandeling bij Fibbe op het aanmeldformulier kan aangeven. Voor aanmeldingen uit andere gemeenten, rondom Amsterdam,  is ons aanmeldformulier beschikbaar.

De wachttijd bedraagt 3 tot 4 maanden.

Vestiging Zaandam: In de regio Zaanstreek-Waterland maakt Fibbe sinds begin 2024 deel uit van Stichting CombiKracht Zaanstreek-Waterland (CK Za-Wa). Aanmeldingen bij Fibbe worden beschouwd als aanmeldingen bij CK Za-Wa. Hoewel we ervan uitgaan dat je de voorkeur geeft aan behandeling bij Fibbe, kan het zijn dat de hulpvraag beter aansluit bij het aanbod van een andere partner. Nadat de aanmelding is besproken, neemt de partner die de hulp zal bieden contact met je op. Uiteraard kun je je ook rechtstreeks aanmelden via de site van CK Za-Wa.

De wachttijd bedraagt 2 tot 3 maanden.

Vestiging Haarlem: De wachttijd bij Fibbe voor kinderen en jongeren woonachtig in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond (Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Heemskerk, Velsen en Zandvoort) is helaas opgelopen tot 12 maanden. Vanwege de lange wachttijd raden wij je dringend aan om te onderzoeken of je elders sneller hulp kunt krijgen. Wij begrijpen dat dit zeer vervelend is. Mogelijk kan de huisarts meedenken bij het zoeken naar een andere geschikte zorgverlener.  Mocht je toch op de wachtlijst geplaatst willen worden, dan zien wij je aanmelding graag tegemoet.

De wachttijd voor de gemeente Haarlemmermeer bedraagt 4 tot 5 maanden.

PERSOONLIJKE KENNISMAKING EN INTAKE

Als we je aanmelding hebben ontvangen, bespreken we met het aanmeldteam of we de juiste hulp kunnen bieden. Als dat zo is, plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek. Bij de intake maak je eerst kennis met de behandelaar. We vinden het belangrijk dat het klikt. Als we besluiten samen verder te gaan, maken we een inschatting van de vervolgstappen.

ONDERZOEK EN BEHANDELING

Bij Fibbe starten we altijd met een algemene beeldvorming. De behandelaar bespreekt welke diagnostiek, behandeling en begeleiding we kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van angsten, sociale problemen, ontwikkelingsproblemen of stoornissen (zoals ADHD en autisme of stemmingsproblematiek). We bespreken samen welke onderzoeken er eventueel nodig zijn. Ook geven we vaak vragenlijsten mee om in te vullen.
Na dit traject bespreken we de uitkomsten met elkaar in een adviesgesprek. We bekijken samen welke behandelmogelijkheden er zijn en welke het beste passen. Behandeling vanuit Fibbe vindt vaak op één van onze vestigingen plaats maar soms ook op school of thuis. Bijvoorbeeld bij het aanleren van leerstrategieën of opvoedondersteuning.