Onze missie, visie en droom

De organisatie is opgericht door Henk Fibbe en Han Schutte in de overtuiging dat ondersteuning aan kinderen in het onderwijs anders én beter kan. Henk Fibbe heeft als psycholoog en zorgdirecteur ruime ervaring opgebouwd in het onderzoeken en behandelen van kinderen in het regulier en speciaal onderwijs en het ontwikkelen van speciale onderwijs en zorgprogramma’s. Han Schutte komt uit de luchtvaart waar het inspelen op beleving van de klant en het goed ondersteunen van operationele 'specialisten' cruciaal zijn voor enthousiaste passagiers.

 

Onze missie: wij willen dat ieder kind succesvol kan zijn op school, Dit doen we door samen te werken met specialisten die goed zijn in hun vak, gebruik te maken van een heldere methodiek als basis en het bieden van een onvergetelijke ervaring: praktische ondersteuning die werkt.

 

Visie: zo kan het ook! Onze medewerkers zijn ervaren specialisten. Wij zorgen voor een werkomgeving met moderne middelen zodat onze medewerkers voortdurend het beste uit zichzelf kunnen halen. Onze medewerkers geven cliënten in korte tijd een onvergetelijke ervaring; praktische ondersteuning die werkt!

 

Onze droom: Fibbe Specialistisch Centrum voor Leerontwikkeling wordt gezien als de standaard in klantbeleving; de ervaring die een (potentiële) cliënt heeft bij afname van onze diensten.

Henk Fibbe

Fibbe SCL doet het anders

Mijn doel is om mensen een ervaring mee te geven die hun leven rijker en beter maakt. Dat kan door woorden, muziek, talenten te ontdekken en vooral door kinderen te helpen beter te leren.

 

Dat ik zelf psycholoog geworden ben heeft onder meer te maken met het feit dat ik het anders en beter wilde gaan doen. Dat is me aardig gelukt tot nu toe. Met Fibbe SCL zetten we nu de volgende stap. In Onderwijs en Zorg vinden grote veranderingen plaats. Dat veroorzaakt natuurlijk onzekerheid waarbij vaak getracht wordt zo veel mogelijk bestaande gewoontes in stand te houden. Ik ben er van overtuigd dat genoemde ontwikkelingen een grote kans biedt om de dingen nu eens op een andere manier aan te pakken: Geen kinderen meer die van school naar school zwerven, minder stempels, minder medicatie en vooral geen grote logge instellingen meer die onder hun eigen overhead bezwijken. Een flexibele opzet van hulp voor kinderen waarbij onderwijs en kindzorg samen optrekken om tot een gezamenlijke aanpak te komen. Kwaliteit is er genoeg, zowel in het onderwijs als in de kindzorg, maar deze wordt in de bestaande structuur onvoldoende in dienst gesteld van resultaatgerichte en praktische ondersteuning van het kind. Kinderen komen vaak pas bij de specialisten terecht als alle andere hulp mislukt is. Fibbe SCL doet dat anders. De beste specialisten staan vooraan. Kleine problemen worden daardoor snel opgelost en de grotere problemen direct onderkend waardoor meteen de goede hulproute ingezet kan worden. We hebben een heldere methodiek en fantastische mensen die onze klanten een onvergetelijke ervaring bezorgen.

We hebben er zin in!

Wie werken er bij ons?

 

Catrienke Jumelet

GZ-psycholoog

Lid managementteam Haarlem

 

Sarah van Straaten

GZ-psycholoog

Lid managementteam Haarlem

 

Anouk Williams

GZ-psycholoog

Lid managementteam Haarlem

 

Alexandra Hassels

GZ-psycholoog

Lid managementteam Amsterdam

 

Wieteke Willems

Psycholoog

Lid managementteam Amsterdam

 

Tamara van Breugel

CGT en traumatherapeut

Lid managementteam Amsterdam

 

Simone Brands

Kinder- en jeugd- psychiater

 

Jolien van der Graaf

Ontwikkelings-psycholoog

 

Maartje van Ballegoij

GZ-psycholoog

 

Janneke Boshuizen

Psycholoog Kind & Jeugd

 

Lotte Groenewoud

Ontwikkelings-psycholoog

 

Geerte de Vos

GZ-psycholoog

 

Marloes van den Bogaert

Vakspecialist Leerontwikkeling

 

Dorien Vergers

Vakspecialist Leerontwikkeling

 

Alex van Veen

NVO Orthopedagoog

 

 

Maud van Eck

Psycholoog

 

Kwaliteitsysteem en praktijkopleidingsinstelling

Fibbe SCL is ook een Praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding van GZ-psycholoog. Oordeel visitatiecommissie: Fibbe Specialistisch Centrum voor Leerontwikkeling biedt een veilig leerklimaat met een betrokken en gedreven opleidingsteam en de gelegenheid ruime werkervaring met uiteenlopende problematiek op te doen.

 

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Fibbe Specialistisch Centrum voor Leerontwikkeling - en de toepassing daarvan - voldoet voor de toepassingsgebieden basis GGZ en specialistische GGZ: ontwikkeling van jongeren, aan de eisen zoals neergelegd in het HKZ-model  voor Kleine Organisaties (HKZ: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Klik hier voor het certificaat

Het kwaliteissysteem van Fibbe voldoet aan de eisen van het HKZ-model