ONTWIKKELEN EN LEREN GAAN HAND IN HAND

Fibbe helpt scholen bij het ontwikkelen van een optimale leer- en werkomgeving. Zowel voor leerlingen als leraren. Een goed leerklimaat helpt kinderen en jongeren om beter in hun vel te zitten en alles uit zichzelf te halen. Dat lukt als het schoolteam echt als team functioneert. En als leraren goed kunnen inspelen op gedrag en weten hoe ze leerlingen met specifieke problemen kunnen helpen.

WAAR WE JE
BIJ KUNNEN HELPEN

STERKER SCHOOLTEAM

Elkaar ondersteunen
Vaardigheden gedrag
Voorbeeldfunctie

GEDRAG & VAARDIGHEDEN

Leeromgeving afstemmen op gedrag
Inzicht in gedrag
Extra begeleiding bieden

SPECIALISTISCHE JEUGDHULP BINNEN HET SPECIAAL ONDERWIJS

In Amsterdam bieden we specialistische jeugdhulp binnen het speciaal- en praktijkonderwijs (SJSO). Dat doen we op school zelf. We versterken de vaardigheden van de leerlingen en leraren en ondersteunen en begeleiden de mensen om het kind heen. Door op school aanwezig te zijn kunnen we snel en preventief handelen en vroeg signaleren. Dat voorkomt vastlopen en geeft vertrouwen.

TRAININGEN IN DE KLAS

In de regio Haarlem geven we trainingen aan leerlingen in de klas. Dat doen we op de middelbare en de basisschool. Samen met leraren gaan we actief aan de slag. Van ‘leren leren’ tot groepsvorming en faalangst. Zo staan leerlingen sterker in hun schoenen en leren vaardigheden waar ze hun hele schoolcarrière (en daarna) iets aan hebben.

Fibbe & het ECL, groepsdynamiek in de brugklas

FIBBE IS PARTNER VAN

logo JA

logo KOLOM

logo combi kracht