Vraag onze hulp bij zorgen over je kind op school

Preventie en vroegtijdige aanpak is belangrijk om kansen optimaal te benutten

Een goede ontwikkeling zorgt dat kinderen hun kansen optimaal kunnen benutten. Als je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind dan is het belangrijk om hier direct iets aan te doen. Een snelle oplossing voorkomt grotere problemen.

 

Wij weten dat belemmeringen in de ontwikkeling van een kind vaak voorkomen. Je kind is hierin niet uniek. Echter, preventie en vroegtijdige aanpak is belangrijk. Niet alleen voor je kind vandaag de dag, maar ook om de kans te verkleinen dat je kind op volwassen leeftijd nog steeds last heeft van deze problemen. Daarnaast wordt een eenmaal opgelopen achterstand nauwelijks of met veel moeite weer ingehaald.

Laat je kind niet aanmodderen, maar neem het ‘stuur in handen’. Voorkom dat je kind niet optimaal presteert, naar een andere school moet, of op een te laag niveau blijft steken.

Een goede diagnose is belangrijk

Ieder kind is anders en groeit op in een andere omgeving. De ontwikkeling van een kind kan stagneren door belemmeringen van het kind zelf of in de omgeving.  Het is daarom noodzakelijk dat bij het in kaart brengen van de oorzaak naar zowel het kind als naar de omgeving wordt gekeken.

 

Een standaard aanpak is vaak niet doeltreffend. Een op het oog zelfde probleemgedrag bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Om deze reden werken wij met modules die op maat worden gemaakt als de oorzaak bekend is.

 

Stuur je kind niet zomaar naar een cursus of behandeling. Belangrijk is dat je goed weet wat je moet behandelen. Je wilt 100% resultaat, neem geen genoegen met minder!

Voor een goede diagnose is het noodzakelijk dat zowel naar het kind als de omgeving wordt gekeken

Fibbe Studie Centrum voor Leerontwikkeling

Fibbe Studie Centrum voor Leerontwikkeling brengt specialisten van verschillende disciplines samen om de ontwikkelings- en gedragsproblemen van een kind te doorgronden.

WIj willen dat ieder kind succesvol kan zijn op school

Onze missie: wij willen dat ieder kind succesvol kan zijn op school