Waarom hulp vragen aan Fibbe Studie Centrum voor Leerontwikkeling?

Wij bieden heldere praktische oplossingen voor alle problemen die het leren en daarmee de ontwikkeling van een kind in de weg staan. Van sociale problemen tot psychiatrie, van leerstoornissen tot intelligentieproblemen.

 

Uit ervaring weten wij dat het vaak lang duurt voordat een kind door de juiste specialist wordt geholpen. Dat is niet nodig en dat is precies wat wij anders doen. Je kind wordt direct geholpen door onze specialisten. Kleine problemen worden door ons snel en praktisch opgelost en grotere problemen worden onderkend zodat het juiste vervolgtraject kan worden bepaald.

 

Wij hanteren een heldere methodiek die ervoor zorgt dat vaardigheden en taken in evenwicht komen. Flexibiliteit vinden wij belangrijk: wij zijn ook bereikbaar buiten kantoortijden en een afspraak bij je thuis of op school is mogelijk. Onze specialisten zijn fantastische mensen die het belangrijk vinden dat je kind weer snel succesvol kan zijn op school.

Heldere methodiek zorgt dat taken en vaardigheden in evenwicht komen

Extra aandacht voor kinderen met een verstandelijke beperking

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking lopen een groter risico als het gaat om onder andere misbruik, faalervaringen, overvraging, pesten en problemen met informatieverwerking. Het gevolg is een vergrote kans op een psychiatrische stoornis. Omdat reguliere behandelingen veelal niet goed (genoeg) aansluiten bij kinderen met een verstandelijke beperking beschikken wij over ervaren specialisten die uitstekend in staat zijn om juist deze kinderen van gespecialiseerde hulp te voorzien.

Onze aanpak

Wij beginnen met een analyse van kind- en omgevingsfactoren. Een analyse doen we binnen een week zonder ingewikkelde onderzoeken. Aan de hand van het resultaat kunnen wij direct praktische adviezen geven en, indien nodig, een plan maken voor een vervolgtraject.

 

Essentieel is dat onze ondersteuning docenten en ouders vaardiger maakt. Naast het hulpaanbod aan kinderen en de begeleiding van docenten bieden wij complete trainingsprogramma’s en workshops voor zowel professionals als ouders.

 

 

Het vaststellen en benutten van de sterke punten van een kind,

met het doel belemmeringen te verminderen of op te heffen,

staat in onze aanpak centraal

Vaststellen en benutten van sterke punten staat centraal